O nama

Home / O nama

Povijest

Tvrtka pod nazivom Z-Chromoprom postoji od marta 2002. godine.

Mi smo tim ljudi koji iza sebe ima višegodišnje iskustvo u obradi svih vrsta inox materijala (nehrđajućeg čelika).

To najbolje pokazuju naše reference širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske ali i Njemačke, Austrije i Holandije, gdje uspješno izvozimo naše proizvode. 

Prvi koraci

Kako i samo ime da naslutiti, Z-Chromoprom nije bila kompanija koja se bavila trenutnom djelatnošću. Naime, firma je nastala pod vodstvom Ivana Zovke, koji se krajem devedesetih godina prošloga stoljeća odlučio na takvu djelatnost u kojoj nije imao apsolutno nikakvog iskustva, riskirao je i kako danas vidimo, stvorio je uglednu kompaniju prepoznatljivu u regionu po svojoj kvaliteti.

Početna djelatnost firme je bila opremanje ugostiteljskih objekata, frizerskih salona, robnih kuća, benzinskih postaja, sa cijevima od kromiranih čelika, od čeka potječe i naziv Z-Chromoprom. Nakon nekog vremena, firma se opredjeljuje za nešto zahtjevniju djelatnost, a to je proizvodnja proizvoda od nehrđajućeg čelika, odnosno razne izvedbe (ograde, kapije, nadstrešnice, namještaj) od inox materijala.

Z-Chromoprom ubrzo postaje ugledna firma, prepoznatljive kvalitete i unikatnog dizajna različitih izvedbi od nehrđajućeg čelika, a uz to uvodi i mašinsku obradu metala, prvenstveno za svoje potrebe.

Trenutno je Z-Chromoprom važan izvoznik dijelova mašinske obrade metala (inoxa, aluminijuma, svih vrsta crnog materijala, bronze, mesinga..) za automobilsku, prehrambenu i mašinsku industriju.

Proizvodni asortiman

Naši proizvodi nastaju na osnovu višegodišnjeg iskustva naših stručnjaka, koje je stečeno u zapadnoevropskim državama, a prvenstveno u naprednim tvrtkama širom Njemačke.

Proizvodni asortiman sačinjavaju većinom elementi napravljeni od vrhunskog inox materijala koji se koriste za različite inoxne izvedbe u uređivanju interijera (ograde, stepeništa, šankovi, karniše, viseće stalaže itd.) sa posebnom primjenom u ugostiteljskim objektima i u luksuzno opremljenim stambenim objektima. 

Raznovrsnost ponude

Prije svega treba izdvojiti bogat asortiman pomoćnih djelova za rukohvate i ograde (gelendere), kao i ukrasne čahure za zatvaranje rukohvata napravljenih od inox nehrđajućeg materijala.

Najbitnije od svega je što su ovi elementi dostupni u različitim dimenzijama i oblicima tako da mogu zadovoljiti i najprobirljiviji ukus. Z-Chromoprom zaista ima raznovrstan asortiman ponude.

Kontaktirajte nas

Ukoliko ste zainteresirani za bilo koji od naših proizvoda ili usluga, pozivamo Vas da nas posjetite, te da uz pomoć naših stručnjaka pronađemo najbolje rješenje za sve Vaše zahtjeve.